back

Володимир Хоменко взяв участь в урочистому відкритті першої черги Івангородської школи

02-09-2008 | 08:49

1 вересня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь в урочистому відкритті першої черги Івангородської ЗОШ I-III ступенів Ічнянського району.

Володимир Хоменко привітав учнів, педагогів та батьків з початком навчального року та зазначив, що цей рік є знаковим - вперше за останні декілька років на Чернігівщині відкрилося дві школи – в Івангороді та Старому Білоусі Чернігівського району. Він подякував усім причетним до відкриття школи та підкреслив, що попереду ще багато роботи: добудова харчоблоку, актової та спортивної зали.

«Це тільки початок нашої роботи. Кожен учень у кожному найвіддаленішому населеному пункті матиме якісну та добру освіту», - підкреслив керівник області. Також він зачитав привітання від Президента України Віктора Ющенка.

Івангородська школа у старому приміщенні існувала близько 130 років. До 1972 року учні навчалися у трьох будинках. У 1972 році приміщення старої школи було добудовано на 8 класних кімнат. Школа була розрахована на 250 посадочних місць.

На даний час приміщення школи не придатне для експлуатації. На першому поверсі потрухла підлога та стіни, система опалення потребувала заміни.

У 2002 році за програмою ІФСІ розпочато реконструкцію сільського будинку культури під школу.

У приміщенні нової школи є 10 навчальних класів, кабінети хімії та фізики, комп’ютерний клас, учительська, кабінет директора. Школа розрахована на 140 учнівських місць.

У 2008-2009 навчальному році в школі буде навчатися 123 учні.

В урочистостях з нагоди свята взяли участь голова райдержадміністрації Валерій Семенець та голова райдержадміністрації Олександр Сенчик.