back

Жителям області - якісно новий рівень медичної допомоги

12-04-2013 | 14:10

Шляхи оптимізації спеціалізованої медичної допомоги та питання створення Центрів первинної медико-санітарної допомоги жителям області розглянули учасники засідання постійної комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС, яке відбулося 12 квітня. У засіданні комісії взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, заступник голови облради Валентин Мельничук та член депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Владислав Атрошенко.

У своєму виступі Юрій Музика зазначив, що питання реформування перинатальної та первинної медико-санітарної допомоги в області потребують активізації. В рамках реалізації ініційованого Президентом України В. Ф. Януковичем Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» та з метою покращення ситуації в системі надання медичної допомоги дітям та матерям в області створюється перинатальний центр.

На переконання Юрія Музики, завершення процесів реорганізації спеціалізованої, первинної медико-санітарної допомоги дозволить перевести дані напрямки медицини на якісно новий рівень.

«Перед нами стоять складні, але посильні задачі, вирішення яких можливе лише при поєднанні зусиль влади, медичної спільноти та депутатів», - підкреслив Юрій Музика.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації