back

Нарада з питань будівництва напірного каналізаційного колектора у м.Чернігові

30-08-2008 | 11:44

29 серпня заступник голови облдержадміністрації Олександр Бєльський провів нараду з питань будівництва напірного каналізаційного колектора у м.Чернігові.

Під час наради зазначалося, що нині діючий колектор містить чимало аварійних ділянок, які вийшли з ладу і завдають шкоду навколишньому середовищу, доставляють неприємності населенню міста, особливо ця проблема відчутна в районі мазутного господарства ТЕЦ.

За словами заступника голови облдержадміністрації, в цьому році було вирішено не проводити звичайне латання ділянок по 20-30 м, а прокласти нову дублюючу гілку колектора.

За зверненням керівництва облдержадміністрації Кабінетом Міністрів України розпорядженням від 16 липня 2008 року № 1007-р виділено 11201,6 тис. грн. для проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт на напірно-каналізаційному колекторі в м. Чернігові.

Як повідомив Олександр Бєльський, цей колектор розпочинали будувати 2 роки тому, частина його вже прокладена, зокрема, збудована ділянка довжиною100 метрів по вулиці Лісковицькій. На сьогоднішній день кошти на будівництво колектора виділені не в повному обсязі (з 4,1 км нової вітки фінансування потребує ще 1,6 км), тим не менш найвідповідальніша та складна ділянка даного об’єкту буде пройдена.

Під час наради обговорювались питання щодо підготовки території для прокладання колектору, адже там попередньо необхідно буде винести газові мережі та перекласти водопровід.

Олександр Олександрович зауважив, що об’єкт планується будувати таким чином, щоб він не заважав населенню, яке проживає у районі даного будівництва.

Ускладнення прогнозуються під час відновлення асфальтового покриття, адже ці роботи не так просто виконувати в зимовий період.

Новий колектор буде виконаний зі склопластикових труб діаметром 800 мм і розрахований на високий тиск. На сьогоднішній нараді розглядалось питання першої поставки труб, яка запланована на 20-ті числа вересня, та підготовки траси з виносом.

Згодом планується отримати додаткові кошти на добудову нової гілки колектора (це порядка 11 млн грн).

Під час наради Олександр Бєльський зазначив, що зараз при кожному аварійному виході колектора з ладу доводиться обмежувати подачу води задля забезпечення проходу стоків по залишившимся діючим трубам, проте будівництво нового колектору в місті майже на 50 років гарантуватиме безпроблемне, нормальне водозабезпечення, тому для успішного проведення споруджувальних робіт будуть задіяні найкращі будівельні кадри Чернігова та області.