back

Брифінг Володимира Приходька

30-08-2008 | 10:37

Про стан підготовки шкіл до нового навчального року йшлося на черговому брифінгу заступника голови, керівника апарату облдержадміністрації Володимира Приходька, який відбувся 29 серпня.

Як зазначив Володимир Валентинович, на сьогоднішній день всі заклади освіти 100% підготовлені до нового навчального року. Почалася активна підготовка їх до зими. Укладено договори на газ, завезено 60 % вугілля, дров та торфу. Цього року вводиться дві новобудови – школи в селах Старий Білоус Чернігівського району та Івангород Ічнянського району.

За словами Володимира Приходька за кошти обласного бюджету придбано 10 нових шкільних автобусів. До 2009 року остаточно повинна зникнути проблема підвозу учнів до шкіл.

Щодо закладів ПТУ, то вони будуть передані до місцевих бюджетів і вже на місцях вирішуватиметься, які саме спеціальності залишаться.

На сьогоднішній день облдержадміністрація разом з Центром зайнятості розробляє Програму, яка стосується попиту робочої сили в області. Програма запроваджуватиметься вперше. Найближчим часом у Прилуках буде відкрито факультети з вивчення сучасних будівельних професій, де готуватимуться спеціалісти: гіпсокартонщики, сантехніки, електромонтери тощо.

Володимир Валентинович зазначив, що основними пріоритетами на селі має бути школа, ФАП, будинок культури. Крім того заступник голови облдержадміністрації зазначив, що Чернігівська область - одна з кращих областей України за результатами зовнішнього тестування.