back

Прийнято спільний план дій щодо захисту прав дітей з обмеженими можливостями

11-04-2013 | 09:24

Стан дотримання законодавства у сфері охорони життя і здоров’я дітей, насамперед, спрямованого на захист прав дітей-інвалідів та дітей з вадами розвитку, розглянули учасники міжвідомчої наради, яка відбулася 10 квітня під головуванням прокурора Чернігівської області Максима Говорухи. У нараді взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика та керівники відповідних служб ОДА, які здійснюють реалізацію державної політики у сфері охорони прав дітей.

Обговоривши питання порядку денного, учасниками наради було вирішено вжити додаткових заходів щодо покращення становища дітей, зокрема, дітей-інвалідів та дітей з вадами розвитку, реалізації їх прав на якісну медичну допомогу, доступну освіту, гармонійний розвиток, виховання, соціальний захист. Зокрема, заплановано створити робочі групи та провести перевірки стану надання оздоровчих та реабілітаційних послуг дітям-інвалідам у спеціальних установах, забезпечення дітей-інвалідів протезами, технічними засобами пересування і реабілітації.

В області проживає понад 170 тисяч дітей, з них понад 100 тисяч перебувають під диспансерним наглядом, 4,4 тисячі — з вадами фізичного та розумового розвитку, 3,9 тисячі – дітей-інвалідів.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації