back

Влада здійснює послідовну політику щодо соціального захисту чорнобильців

10-04-2013 | 12:00

10 квітня в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика та заступник голови облради Валентин Мельничук взяли участь у загальних зборах членів Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля і Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна».

Учасники зборів розглянули стан виконання Меморандуму про взаємодію та співпрацю між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівським обласним відділенням Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, Чернігівською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна», яким передбачається покращення соціально-правового та медичного захисту постраждалого населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, майже 40 тисяч пенсіонерів Чернігівської області мають статус учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

З метою виконання Меморандуму в області реалізується програма соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за 7 напрямами, на виконання якої на 2013 рік з державного бюджету передбачено 49,8 млн грн. Видатки на виплату пенсій постраждалому населенню у 2013 році складуть 642 млн гривень.

Також налагоджена системна робота щодо комплексного медико-санітарного забезпечення та лікування чорнобильців. Так, за рахунок видатків бюджетної програми здійснюється закупівля лікарських засобів та витратних матеріалів медичного призначення для лікувально-профілактичних закладів області. Проводиться пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (придбання ліків зі пільговими рецептами та пільгове зубопротезування). У 2013 році заплановано на ці цілі використати 3 млн грн, що більше ніж у минулому році на 3,6 %.

В.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика та заступник голови обласної ради Валентин Мельничук у своїх виступах запевнили, що обласна державна адміністрація та обласна рада відкриті до співпраці, жодне порушене питання не залишається без розгляду. Також вони зазначили про інформування центральних органів виконавчої влади з питань, які не можна вирішити на рівні області.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації