back

Вітання Президента України з нагоди Дня Незалежності

24-08-2008 | 17:54

Дорогі співвітчизники!

Від щирого серця вітаю вас із найвеличнішим державним святом – Днем незалежності України. Нам виповнилося 17 років. Наша держава молода, але вона втілила в собі традиції древньої Київської Русі, віковічну боротьбу Українського народу за свободу і право бути господарем на власній землі.

Ми є спадкоємцями козацької слави, жертовності воїнів Національної революції 1917-1920 років, героїзму тих, хто проливав кров за Україну в буремні роки Другої світової війни. Ми є спадкоємцями непоборного українського духу, духу Тараса Шевченка та тисяч подвижників нашої віри й культури.

Це сповнює наші серця гордістю і покладає на нас обов’язок бути гідними великих предків, справдити їхні мрії і сподівання у незалежній соборній Україні.

У нас є всі підстави бути певними в своїх силах і з оптимізмом дивитися в прийдешнє. За 17 років ми довели, що здатні долати труднощі і досягати успіху.

Для цього нам потрібна єдність і солідарність, зосередження спільних зусиль на загальнонаціональній справі. У святий для всіх українців День незалежності закликаю політичні сили країни та їхніх лідерів облишити чвари й забути про особисті амбіції. У нас можуть бути різні погляди, але головна мета має бути одна – утвердження України як процвітаючої й могутньої демократичної європейської держави, де панує право і соціальна справедливість.

Закликаю усіх громадян України усвідомити: як сьогоднішній, так і завтрашній день Батьківщини залежить особисто від кожного. Ваш патріотизм, небайдужість й активна життєва позиція, чесна і наполеглива повсякденна праця – ось запорука щасливого майбутнього нашого народу.

Україна переживає непрості часи. Військовий конфлікт у Грузії показав усю вразливість нашого нинішнього статусу. Настав час, коли неможливо не робити вибору. Кожен, хто дбає про Україну, має дати відповідь, як убезпечити життя і добробут наших сімей, наших дітей і внуків.

Як Президент я роблю й робитиму все, щоб об’єднати волю й сили нації в ім’я України, гарантувати її безпеку і суверенітет.

З Днем незалежності, дорогий Український народе!

Слава Україні!

Президент України

Віктор ЮЩЕНКО