back

Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

23-08-2008 | 15:36

23 серпня у Чернігові відбулися урочистості, присвячені Дню Державного Прапора та Дня Незалежності України. Почалися вони на Красній площі церемонією підняття Державного Прапора, у якій взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Хоменко та його заступники, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, заступник голови обласної ради Василь Ковальов, делегації від усіх районів і міст області, військовослужбовці, представники громадськості.

Під час урочистих зборів в обласному академічному музично-драматичному театрі ім.. Т.Г.Шевченка, присвячених 17-ій річниці Незалежності України, Володимир Хоменко назвав цю дату черговою річницею держави – тієї держави, яка увінчала собою багатовікові прагнення великого народу — об’єднала людей із Богом у душі й Україною в серці.

«За сімнадцять років, через помилки і здобутки, ми дійшли до розуміння необхідності і можливості створення дійсно соціальної держави та становлення по-державницькому свідомого суспільства. Історія свідчить, що національна єдність є тим наріжним каменем, на якому тримається держава. І тим пробним каменем, на якому випробовується її міцність. Давайте ж завжди будемо пам’ятати про це!» - сказав керівник області.

Говорячи про здобутки області, Володимир Хоменко відзначив, що найбільша наша гордість — вагомий внесок до загальноукраїнського короваю. Вже намолочено мільйон двісті двадцять чотири тисячі тон зерна при врожайності майже двадцять дев’ять центнерів з гектара. Тож є всі передумови для того, аби на кінець жнив вперше в історії області отримати два мільйони тон збіжжя.

Володимир Хоменко підкреслив: насамперед у фокусі уваги влади — людина. Задоволення її потреб, надій на краще, прагнення до європейських стандартів життя — мета діяльності органів влади області.

Предметом особливої турботи голова облдержадміністрації визначив охорону здоров’я. Він повідомив, що в цьому році кожна дільнична лікарня та сільська лікарська амбулаторія області буде забезпечена транспортом для подання оперативної медичної допомоги, істотно покращено матеріально-технічну базу центральних районних лікарень.

Посилена увага облдержадміністрації — до будівництва та реконструкції навчальних закладів. 1 вересня цього року вперше за останні роки відкриваються нові приміщення шкіл. В них сядуть за парти діти у Старому Білоусі Чернігівського району та Івангороді Ічнянського району. Продовжиться спорудження шкіл у місті Носівці, селах Бахмач (Бахмацького району), Нова Басань (Бобровицького району), Машеве (Семенівського району); 45 шкіл області буде реконструйовано. Відроджується і розвивається система дошкільного виховання. На цей рік заплановано відкриття десяти дитячих садочків. Два з них — у Сосницькому і Козелецькому районах вже функціонують, а днями розпочнуть свою діяльність ще шість.

В області утримується динаміка подальшого економічного зростання. У першому півріччі цього року на 7 відсотків нарощено обсяги виробництва промислової продукції. На третину зріс зовнішньоторговельний оборот. 12 відсотків склало реальне зростання середньомісячної заробітної плати, і зараз вона становить тисячу триста дев’ять гривень.

Голова облдержадміністрації згадав і про проблеми, що з’явилися цього року у всеукраїнському масштабі – зокрема, посилення інфляційних процесів. Він зазначив, що навіть у цій складній ситуації вдалося хоч трохи пригальмувати інфляцію і запевнив присутніх, що сенсом діяльності виконавчої влади є не тільки гальмування негативних економічних тенденцій, а, і це головне, — відчутне підвищення рівня життя кожного мешканця Чернігівщини.

«Сьогодні ми з пошаною озираємося назад і з оптимізмом дивимось у майбутнє. Бо маємо найголовнішу запоруку успіху — мудрих і працьовитих людей, яким уклінно дякуємо за їхню працю і перед якими беремо зобов’язання докласти всіх зусиль до розбудови славного придеснянського краю», - зазначив Володимир Хоменко.

В той же день Володимир Хоменко провів урочистий прийом з нагоди Дня Незалежності України та вручив державні нагороди, а також грамоти та подяки облдержадміністрації робітникам, керівникам підприємств, діячам мистецтв, працівникам освіти, культури.

«За вашими плечима – нелегкі будні, чимало добрих справ втілено у життя на нашій придеснянській землі. Завдяки самовідданій нелегкій праці ви досягли значних успіхів у своїй роботі, зміцнюючи авторитет Чернігівщини трудовими звершеннями та високим професіоналізмом. Адже за рівнем і темпами розвитку наша область посідає гідне місце в Україні»- зазначив голова облдержадміністрації.