back

Урочисте відкриття будинку сім’ї Овсякових на Чернігівщині в рамках спільного проекту влади та бізнесу «Зігрій любов’ю дитину»

23-08-2008 | 15:16

22 серпня 2008 року в рамках спільного проекту влади та бізнесу “Зігрій любов’ю дитину” відбулося урочисте відкриття будинку сім’ї Овсякових, які виховують 10 неповнолітніх дітей в с. Манжосівка Прилуцького району та чекають одинадцяту дитину. Найстаршій дитині – 16 років, наймолодшій – 2 роки. Відкриття відбулося, як і було заплановано, напередодні Дня Державного прапора та Дня незалежності України. Біля будинку було встановлено флагшток і піднято державний прапор України.

В урочистостях взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько, голова Прилуцької райдержадміністрації Олег Нестеренко, начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Борис Атрощенко, священик та ігуменья Віра, настоятелька Свято-Троїцького Густинського монастиря.

Відкрив урочистості народний ансамбль “Берегиня” піснею “Зеленеє жито”.

Під час вітання голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко вручив господарям холодильник, дітям – солодощі, голова Прилуцької райдержадміністрації - сімейний оберіг, учні Дідівської ЗОШ порадували всіх присутніх своїм цікавим виступом.

Голова облдержадміністрації з господинею дому розрізали стрічку, після чого відбулося освячення оселі, а ігуменья Віра, настоятелька Свято-Троїцького Густинського монастиря благословила родину на проживання в новій оселі.

Родина мешкала у старому будинку та потребувала поліпшення житлових умов. У березні цього року для сім’ї придбано двоповерховий будинок вартістю 100 тисяч гривень в с. Манжосівка загальною площею 161 кв.м. з надвірними будівлями, гаражем та літньою кухнею і земельною ділянкою 0,22га. До будинку підведено воду.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зазначив, що в цьому році такі будинки отримають ще дві родини, які мають 10 і більше дітей до 18 років: Родина Хасенко з Талалаївського району та родина Маховик з Чернігова.