back

Виїзний день-приймальня у Срібнянському районі

21-08-2008 | 16:40

21 серпня пройшов черговий виїзний день-приймальня у Срібнянському районі. Заступники голови облдержадміністрації, начальники обласних управлінь традиційно провели прийом громадян району з особистих питань, відвідали заклади соціальної та гуманітарної сфери, взяли участь у зборах активу району.

Зокрема, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів прийом громадян у райдержадміністрації, відвідав центральну районну лікарню, поліклініку, Срібнянську ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У селі Васьківці Володимир Хоменко відвідав багатодітну родину Ляшенко, у якій виховується 5 неповнолітніх дітей, ознайомився з умовами життя родини та подарував мікрохвильову піч. Також керівник області вивчав ситуацію в населених пунктах Васьковецької сільської ради, відвідав ряд закладів соціальної сфери, зустрівся з населенням та провів особистий прийом у сільській раді.

Під час зборів активу соціально-економічний стан Срібнянського району був детально проаналізований у виступах заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус та начальників окремих обласних управлінь. Зокрема, зазначалося, що Срібнянський район є найбільш вузько спеціалізованим. Основна галузь спеціалізації – сільське господарство, яке забезпечує майже 90% його валового продукту. Разом з тим орендна плата за землю залишається низькою. З початку року вона зросла з 1,5% до 1,8%, коли в середньому по області розмір орендної плати складає 2%. Серед основних завдань, поставлених перед районними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування спільно з суб’єктами господарювання – надолуження відставання по окремих напрямках розвитку створення привабливого інвестиційного середовища в районі, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, дотримання контролю за ціновою ситуацією.

Основними пріоритетами роботи в районі визначено підвищення ефективності управлінської діяльності та реалізація завдань, що витікають з Програми Президента України В.А.Ющенка «Десять кроків назустріч людям» та його Соціальних ініціатив, Програми діяльності Кабінету Міністрів України «Український прорив: для людей, а не політиків», Програми соціально-економічного розвитку та бюджету відповідних територій.

Даючи оцінку роботі керівництва району, голова облдержадміністрації зазначив: „Найголовніше, що ми повинні робити – бачити за тоннами, центнерами та кілограмами людей з їх проблемами.”