22-10-2024 | 12:48
Все більше жителів Чернігівщини переконуються, що взявши участь у програмі «Національний кешбек», ініційованої Президентом України, можна заощадити, підтримати українських виробників і з користю витратити нараховані 10% від вартості товарів.
«Я особисто почала користуватися програмою «Національний Кешбек» з перших днів, відколи вона була анонсована. Дізналася від банку. За вересень накопичила 184 гривні. Коли їх зарахують, то оплачу комунальні послуги. Також звертаю увагу на продукти, які беруть участь в програмі. Завдяки їй можна заощадити кошти і підтримати власних виробників», – каже пані Ганна, покупець.
Аби споживач зміг відрізнити товари «Національного кешбеку» з-поміж інших, виробники маркують свою продукцію.
Серед 15 виробників з Чернігівщини, які вже доєдналися до програми, такі позначки є, зокрема, у місцевого підприємства з виробництва хлібобулочних виробів.
За словами пані Юлії, його комерційної директорки, у процесі виробництва вони керуються принципами ініціативності і творчого підходу: розробляють нові рецептури, розширюють асортимент та виводять його на ринок. Тому відразу вирішили взяти участь у новій ініціативі від держави.
«[«Національний кешбек» – ред.] допомагає збільшити обсяг власного виробництва, орієнтує українців купувати рідне. Ми промаркували нашу продукцію для того, щоб кожен споживач міг відрізнити її від товару іншого виробника чи товару імпортованого з-за кордону», – пояснює пані Юлія.
Більше того, люди розуміють, що від стану економіки, сплачених податків, кількості робочих місць залежить і допомога ЗСУ.
Пан Дмитро, покупець, наголошує: «Починаючи з 2014 року свідомо обираю українські товари, часто відмовляюся від закордонних. Це – підтримка власного виробництва, робочі місця, наша економіка, можливість підтримати ЗСУ. Обираю українського виробника. Зі стартом «Національного кешбеку» держава повертає кошти, як вдячність за мою громадянську позицію».
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації