back

Чернігівщина на IV Міжнародній книжковій виставці-ярмарку

22-08-2008 | 09:36

18-21 серпня у Києві в Центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» у рамках заходів до 17-ї річниці Незалежності України проходила IV Міжнародна книжкова виставка-ярмарок.

Чернігівщина на ній була представлена трьома стендами – управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, дитячих письменників та ВАТ «РВК «Деснянська правда».

Під час роботи виставки відбулися зустрічі з членами спілки письменників України, дитячими письменниками А.Сокол, О.Конечною, Т.Пакалюк, головою літературної спілки «Чернігів», редактором журналу «Літературний Чернігів» М.Ткачем. На конкурс «Краща книга України» управлінням була представлена книга Т.Демченко «Батько Шраг», видрукувана за обласною програмою «Українська книга».

Найбільшу цікавість відвідувачів стенду управління у справах преси та інформації викликали книги історико-краєзнавчої тематики, про Голодомор на Чернігівщині, література для дітей, технічні посібники видавництва «Ранок», видання наших університетів.

Презентаційні матеріали про Чернігівщину, серед інших гостей, отримали П.Ющенко та Д.Павличко.

Твори авторів Чернігівщини були передані до дитячих будинків сімейного типу, шкіл-інтернатів, осередків Української діаспори за кордоном.

Представники останньої охоче відвідували наші стенди у рамках проведення в Українському домі IX Світового конгресу українців «Україна пам’ятає – світ визнає».

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації В.М.Хоменко за значний особистий внесок у справу популяризації української книги та активну участь області у виставкових заходах нагороджений Почесною грамотою Держкомтелерадіо України.