back

Урочисті збори з нагоди 85-річчя утворення Чернігівського району

21-08-2008 | 09:16

20 липня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь в урочистих зборах з нагоди 85-річчя утворення Чернігівського району, що пройшли в обласному академічному музично-драматичному театрі ім.. Т.Г.Шевченка.

Вітаючи присутніх, Володимир Хоменко назвав Чернігівський район самобутньою перлиною Поліського краю з великою історичною та культурною спадщиною, чаруючою природою, щирими та працьовитими людьми.

«Для багатьох поколінь цей край назавжди став найдорожчим місцем на землі. Адже в його долі, як у краплині води, відбилася вся історія нашого народу – велика і трагічна, з радощами і болями, розчаруваннями і надіями.

Ця земля багато разів зазнавала нашестя ворогів, руйнувань, але завдяки працелюбності та наполегливості людей відроджувалася зі ще більшою величчю. Сьогоднішня дата – це можливість підсумувати досягнуте, проаналізувати сучасне, накреслити кроки на майбутнє.

Чернігівський район – особливий і тим, що тут знаходиться наш древній Чернігів. Отже він завжди відігравав важливе значення як в історії нашого краю, так і в історії України в цілому. Він є батьківщиною плеяди видатних людей: вчених, письменників, політичних та державних діячів», - зазначив керівник області.

На переконання Володимира Хоменка, люди завжди були найціннішим багатством, красою і гордістю району. Усі ці роки вони були літописцями історії краю і сьогодні є її творцями.

Говорячи про сьогодення, голова облдержадміністрації зауважив, що нині Чернігівський район – чудовий край з потужним економічним потенціалом, надзвичайно привабливий для інвесторів, цікавий для туристів. Він впевнено увійшов до трійки лідерів за темпами збирання врожаю, а у першому мільйоні тонн зерна, зібраного в області, є вагомий внесок хліборобів району.

Він також висловив переконання у тому, що спільна праця, спрямована на вирішення соціально-економічних питань, і надалі слугуватиме справі розвитку як району, так і всієї області, покращенню життєвого рівня населення. «Нехай ваші домівки повняться щастям, радістю, теплом, а серця – оптимізмом, непохитною вірою у щасливе майбутнє нашої держави і процвітання району. Миру вам, добра і благополуччя !» - побажав присутнім Володимир Хоменко.

За сумлінну працю, вагомі трудові досягнення та з нагоди 85-річчя утворення Чернігівського району найкращі його представники отримали Почесні грамоти та подяки облдержадміністрації.