back

Брифінг заступника голови облдержадміністрації Олександра Бєльського

20-08-2008 | 17:05

20 серпня відбувся брифінг заступника голови облдержадміністрації Олександра Бєльського на тему:” Ситуація щодо пожежі на території Остерського військового лісгоспу”.

Під час брифінгу Олександр Олександрович зауважив, що ситуація в райні лиха була і є на постійному контролі голови облдержадміністрації Володимира Хоменка.

Голова облдержадміністрації неодноразово виїздив на місце пожежі, особисто проводив засідання штабу. За його ініціативою облдержадміністрацією прийнято рішення про виділення коштів (це біля 700 тис. гривень) постраждалим від пожежі для придбання приміщень. На сьогоднішній день вирішено питання про безоплатне забезпечення (за рахунок управління освіти і науки облдержадміністрації), дітей, які ходять до школи, шкільним приладдям та формою. Людям також надана допомога психологів.

Олександр Бєльський повідомив, що оскільки процес виплати компенсацій постраждалим жителям с. Косачівка може затягнутися, було вирішено для цих людей викупити будинки на території села, в яких зараз ніхто не проживає. Загалом вогонь знищив 20 будинків (з них 10 житлових, в яких проживає 16 людей, а інші 10 – дачних) та 25 господарчих та надвірних споруд.

Крім того Олександр Бєльський повідомив присутнім журналістам, що інформацію про пожежу з військової частини було підтверджено лише тоді, коли виник верховий вогонь на території військового полігону і ситуація була практично некерована. Фронт вогню поширювався зі швидкістю 15-20 м/сек в сторону с.Косачівки. Першими на допомогу прийшли Остерський та Козелеціький держлісгоспи, Козелецький підрозділ МНС.

Терміново був створений штаб по ліквідації пожежі. Цей штаб очолив Олександр Бєльський. У його відсутність процесом ліквідації очагів вогню керував начальник ГУ МНС України в області Анатолій Шаповал. До гасіння пожежі також були залучені ГУ МНС в Київській області, ГУ МНС в м.Київ, Чернігівліс, Чернігівоблагроліс, Ніжинський САЗ, Держлісгосп, МО України, Військове лісництво, МВС України.

За словами заступника голови облдержадміністрації, ліквідувати верхову пожежу можна лише за допомогою авіації, яка і була задіяна. Першочергово було вирішено відсікти вогонь від населеного пункту. Роботу пожежників ускладнювала велика задимленість району.

На даний час ситуація в регіоні лиха повністю під контролем, проводиться патрулювання місцевості та ліквідація залишившихся невеликих очагів вогню.