back

Пожежа в лісі Остерського військового лісгоспу

18-08-2008 | 16:18

Біля смт Десна, с. Лошакова Гута, с. Косачівка, с. Тужар Козелецького району 16 серпня ц.р. сталася верхова пожежа лісового масиву Остерського військового лісгоспу. Вогнем пройдено близько 350 га лісових масивів.

В цей же день на місце події виїхали голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, заступники голови облдержадміністрації Наталія Білоус, Олександр Бєльський та Володимир Приходько.

До гасіння пожежі було залучено: Держлісгосп, Ніжинський САЗ, ГУ МНС в Чернігівській області, ГУ МНС в Київській області, ГУ МНС в м.Київ, Чернігівліс, МО України, Військове лісництво, МВС України.

На даний час проводиться розслідування причин виникнення пожежі. За попередніми даними вогонь виник на території військового полігону та поширився на лісовий масив Остерського військового лісгоспу.

Складено акти обстежень щодо завданих збитків кожному домогосподарству. Згідно з складеними актами та розрахунків вартості будівель і споруд загальні збитки склали біля 1млн.450 тис.грн.

Облдержадміністрацією прийнято рішення про виділення коштів постраждалим від пожежі для придбання приміщень.

Вирішено питання про безоплатне забезпечення (за рахунок управління освіти і науки облдержадміністрації), дітей, які ходять до школи, шкільним приладдям та формою.

Загальне керівництво роботами з ліквідації пожежі покладено на заступника голови облдержадміністрації Олександра Бєльського.

Фото прес-служби ГУ МНС України в Чернігівській області