back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко вручив інвалідам ключі від 40 машин

18-08-2008 | 16:12

18 серпня голова облдержадміністрації вручив інвалідам всіх категорій, що перебувають на черзі, ключі від 40 автомобілів «Славута».

Звертаючись до присутніх, Володимир Хоменко підкреслив: рівень цивілізованості суспільства визначається здатністю держави щоденно турбуватися про людей з особливими потребами. Отже одним з першочергових завдань для влади є створення таких умов, аби кожен інвалід відчув себе повноцінною людиною у власній країні.

«Майже 79 тисяч мешканців нашої області – інваліди. І в кожного з них – окреме життя, окрема трагедія, окрема надія на те, що все буде добре. Протягом останнього десятиріччя докорінно змінилася політика нашої держави щодо громадян з інвалідністю. Тепер в її основі лежить захищеність інвалідів через створення для них у суспільстві відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, творчого потенціалу», - сказав керівник області.

Важливим напрямком діяльності у створенні необхідних умов для соціальної адаптації є забезпечення інвалідів спецавтотранспортом.

Нині в області на обліку для забезпечення автомобілями перебуває більше 3 142 тисячі інвалідів, із них 1042 – на позачерговій черзі та 2100 – на загальній.

Володимир Хоменко зазначив, що так звана «транспортна проблема» поступово вирішується. Впродовж минулого року 210 інвалідів області отримали автомобілі, у цьому році надійшло ще 75 машин.