back

Якісна підготовка молодих кадрів – важлива складова створення професійного корпусу державних службовців

04-04-2013 | 14:00

4 квітня у рамках проведення практичного заняття для слухачів магістратури Чернігівського державного технологічного університету заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець зустрівся зі студентами, які навчаються за спеціальністю «Державна служба» і проходять стажування в обласній державній адміністрації.

«Реформа державної служби України є одним із найважливіших напрямків Президентської програми «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Успішне її впровадження неможливе без якісних кадрів, які готові працювати ініціативно, самостійно приймати потрібні рішення, швидко та якісно оцінювати ситуацію», - зазначив Микола Стрілець, звертаючись до присутніх.

Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації наголосив, що важливою складовою створення компетентного і професійного корпусу державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, здатних ефективно виконувати завдання і функції держави є їх освітній рівень, саме від якого залежить успішність діяльності органів виконавчої влади, стабільний розвиток України, її економічна і політична конкурентоспроможність на міжнародному рівні. Тому, за його словами, керівництво облдержадміністрації значну увагу приділяє саме навчанню та підвищенню кваліфікації державних службовців.

У ході проведення заходу студенти ознайомилися з роботою облдержадміністрації та функціональними повноваженнями її структурних підрозділів, розглянули актуальні питання реалізації державної кадрової політики, документування управлінської діяльності, розгляду звернень і прийому громадян, організації контролю тощо.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації