back

Діалог з громадськістю – один із основних напрямків діяльності виконавчої влади

04-04-2013 | 09:20

3 квітня за участю в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрія Музики та заступника голови обласної ради Валентина Мельничука відбулося засідання Громадської ради при облдержадміністрації.

У своєму виступі Юрій Музика зазначив, що проведення послідовної державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства це один із пріоритетів діяльності Президента України Віктора Федоровича Януковича.

«На переконання Глави держави, розвинене громадянське суспільство зміцнює основи для забезпечення таких фундаментальних прав і свобод людини, як свобода думки, вільного вираження поглядів і переконань, свобода об’єднань та право громадян на участь у розбудові демократичного суспільства», - додав він.

Свідченням успішної реалізації державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства на Чернігівщині, за словами в.о. заступника голови облдержадміністрації, є практичні дії обласних органів виконавчої влади. Так, 27 березня цього року на засіданні Колегії обласної державної адміністрації було заслухано та проаналізовано роботу, проведену протягом 2012 — початку 2013 років органами виконавчої влади області щодо виконання таких ключових завдань Стратегії, як сприяння роботі громадських рад, налагодження співпраці з її членами, організація та проведення консультацій з громадськістю, підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності органів влади.

«За підсумками засідання Колегії керівництвом області було дано низку доручень щодо посилення роботи з проведення консультацій з громадськістю та продовження практики надання з обласного бюджету фінансової підтримки діяльності громадських організацій», - підкреслив Юрій Музика.

Громадська рада на сьогоднішньому засіданні розглянула та обговорила питання створення регіонального ландшафтного парку в урочищі «Ялівщина». Було заслухано членів робочої групи з питань створення РЛП «Ялівщина», яка діяла під головуванням заступника голови обласної ради Валентина Мельничука. Документи, напрацьовані робочою групою, будуть передані Чернігівській міській раді. Було вирішено, що члени Громадської ради і надалі опікуватимуться питанням створення РЛП. Зокрема, було створено робочу групу по організації та проведенню громадського моніторингу за процесом створення РЛП «Ялівчина».

Також члени Громадської ради розглянули проект звернення до голови облдержадміністрації щодо проблем, які впливають на розвиток підприємництва в області. За результатами обговорення цього питання громадськістю було вирішено доопрацювати даний проект.

На завершення засідання було прийнято орієнтовний план роботи Громадської ради при облдержадміністрації на II квартал та 2013 рік.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації