back

Про перебування голлівудського кінорежисера та продюсера Боббі Ліга з творчою групою на Чернігівщині

26-05-2008 | 16:29


23 травня ц. р. в Чернігівській області перебувала американська творча група на чолі з голлівудським кінорежисером і продюсером Боббі Лігом (Bobby Leigh), яка знімає документальний фільм <Голодомор: геноцид України в 1932-1933 роках>.

За сприяння обласної державної адміністрації та Національного інституту пам'яті гості з Америки відвідали Державний архів області, обласний історичний музей ім. В.В.Тарновського, села: Киянка, Шестовиця, Лукашівка, Анисів, Седнів Чернігівського району, де зустрілися зі свідками Голодомору 1932-1933 років. У рамках прес-клубу <Ділове слово> управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Бобі Ліг та його колеги поспілкувалися з журналістами обласного центру, яким розповіли про те, що саме підштовхнуло їх взятися за цю трагічну тему, творчі плани та подальший шлях фільму. Гості з Америки наголосили, що це є перший зарубіжний повнометражний документальний кінофільм про страшну українську трагедію. <Голодомор: геноцид України в 1932-1933 роках> - це розповідь про історію жорстокого винищення людського життя, сховану від світу вже понад сім десятиліть. Зазначалося, що цей фільм створюється, насамперед, для майбутніх поколінь Америки та Заходу, де про геноцид та трагедію українського народу майже нічого не чули.

Журналістам була представлена короткотривала робоча версія майбутнього повнометражного документального фільму. Гості наголосили, що планують закінчити знімати фільм вже в листопаді ц.р., а його прем'єра відбуватиметься у Києві, Нью-Йорку та Лос-Анджелесі.