back

На часі реконструкція головного каналізаційного колектора Чернігова

16-03-2010 | 13:55

Як уникнути надзвичайної ситуації, пов’язаної з руйнуванням головного каналізаційного колектора м. Чернігова у період весняного водопілля 2010 року, обговорювали на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, проведеному заступником голови облдержадміністрації Олександром Шанойлом 12 березня.

Як повідомив начальник КП „Чернігвводоканал” Олександр Шкінь, внаслідок газової корозії протягом останнього осінньо-зимового періоду на самопливному каналізаційному колекторі по вул. Ушинського у Чернігові сталося декілька аварій з руйнуванням мережі водовідведення.

Зараз каналізаційний трубопровід повністю зруйнований на двадцятиметровій дільниці і працює в режимі лотка. На місці аварії утворилася вирва, спостерігається просідання грунту по трасі трубопроводу, прокладеного в заплаві р. Десни.

Аварійні служби КП ”Чернігівводоканал“ вжили заходів для локалізації аварійної ситуації, проте повністю аварійно-відновлювальні роботи на колекторі не виконані, загроза подальшого руйнування напірного самопливного каналізаційного трубопроводу залишається реальною.

За розрахунками, вартість першочергових аварійно-відновлювальних робіт з упередження і ліквідації цієї надзвичайної ситуації складає 491,662 тис. гривень.

Враховуючи складність ситуації і відсутність коштів у міському й обласному бюджетах та керуючись змінами до Порядку використання резервного фонду бюджету, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року № 783, комісія облдержадміністрації з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила підтримати клопотання виконкому Чернігівської міської ради щодо виділення 466 тисяч гривень на упередження і ліквідацію надзвичайної ситуації на головному каналізаційному колекторі в Чернігові.

Виконком Чернігівської міської ради, КП ”Чернігівводоканал“ мають терміново підготувати і подати до Мінрегіонбуду, Мінекономіки та Мінфіну всю необхідну документацію.

Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації доручено підготувати проект розпорядження голови обласної державної адміністрації на розподіл коштів, виділених Чернігівській області згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2010 року № 311-р.

Як зазначив Олександр Шанойло, обласна державна адміністрація зробить все від неї залежне, щоб допомогти упередити біду та забезпечити нормальну життєдіяльність регіону. Діяти при цьому всім відповідним службам слід дуже оперативно і злагоджено.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації