back

Під головуванням Президента відбулося засідання Комітету з економічних реформ

02-04-2013 | 17:54

Під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулося засідання Комітету з економічних реформ на тему «Поліпшення умов ведення бізнесу: практичні кроки Уряду та місцевої влади».

За словами Глави держави, нині залишається дуже актуальним питання збереження темпів зростання економіки, яке напряму залежить від надходження інвестицій в Україну. «Нам потрібно активніше запроваджувати реформи для покращення бізнес-клімату», - сказав Віктор Янукович на початку засідання. Він звернув особливу увагу на важливість продовження дерегуляції.

Учасники засідання заслухали доповідь Кабінету Міністрів про роботу, проведену в напрямку покращення інвестиційного клімату, зокрема, про виконання доручення Глави держави щодо входження України до сотні кращих країн у рейтингу Світового банку за легкістю ведення бізнесу, реформування системи надання адміністративних послуг, подальшого спрощення системи державного нагляду за діяльністю господарюючих суб’єктів.

Також обговорювались питання активізації роботи регіонів з імплементації реформ, спрямованих на поліпшення бізнес-клімату на місцевому рівні та на залучення інвестицій.

Президент України Віктор Янукович також наголосив на неприпустимості втручання територіальних центральних органів влади в діяльність місцевої влади та бізнесу.

«До мене надходять непоодинокі звернення, що територіальні органи центральних органів влади, як кажуть, перегинають палку і тим самим втручаються в діяльність не тільки бізнесу, а й місцевих органів державної влади. Це неприпустимо», - сказав Віктор Янукович.

За словами Президента, голови державних адміністрацій повідомляють йому про міністерства, які не хочуть якісно співпрацювати та «перетягують» на себе повноваження місцевих влад. «Усю бюрократію потрібно викорінювати. Не може такого бути, щоб той чи інший чиновник у Києві знав краще, що треба робити в регіоні, ніж голова тієї чи іншої адміністрації», - наголосив Глава держави.

Якщо випадки такого втручання траплятимуться й надалі, Президент пообіцяв вживати дуже жорстких заходів.

Прес-служба Президента України