back

«Активні парки»: у Прилуках відбувся фізкультурно-оздоровчий забіг

24-06-2024 | 11:58

Фізична культура і спорт надважливі для оздоровлення та профілактики захворювань.

Учора для всіх охочих у Прилуках відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Активні парки - Прилуцький Забіг». Його організатори – Державна установа «Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Міністерство молоді та спорту України.

Головна мета – підвищити витривалість, покращити фізичний та емоційний стан учасників.

У програмі був дитячий забіг на 100 метрів, забіг на 5 та 10 кілометрів, скандинавська ходьба на 5 кілометрів.

Відвідали захід директор департаменту масового спорту та здоров’я нації Міністерства молоді та спорту України Сергій Тимофєєв та заступник голови Чернігівської ОДА Іван Ващенко.

«Регулярні заняття спортом дуже важливі для підтримки як фізичного, так і ментального здоров’я, що особливо актуально в умовах війни. Завдяки таким заходам ми маємо можливість ще раз нагадати про це», – зазначив Іван Ващенко.

«Дякую нашим Збройним Силам за те, що ми маємо змогу сьогодні провести цей захід, – зауважив Сергій Тимофєєв. – Біг та фізична активність загалом сприяють зміцненню організму, а також допомагають зменшити стрес. Тому важливо, щоб такі заняття були регулярними».

Загалом учасниками забігу стали близько двохсот осіб, серед яких переселенці, ветерани та особи з інвалідністю.

Довідково. Соціальний проєкт Президента України і Міністерства молоді та спорту України «АКТИВНІ ПАРКИ - ЛОКАЦІЇ ЗДОРОВОЇ УКРАЇНИ» – розробка навігаційної карти безкоштовних для населення рекреаційних занять в парках та скверах. Основною метою є залучення людей до систематичних тренувальних сесій, спрямованих на розвиток основних рухових якостей – загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації