back

«Єдине вікно» – комплексне вирішення питань працевлаштування соціально вразливих категорій населення

21-06-2024 | 15:27

Йдеться про надання послуг учасникам бойових дій, внутрішньо переміщеним особам, громадянам з інвалідністю тощо. Єдиний інформаційний простір створено на базі обласної служби зайнятості, де людина може оперативно отримати консультацію про послуги, що представлені у громаді. Для цього вже налагоджено співпрацю із 32 громадськими організаціями та благодійними фондами, державними установами, органами місцевого самоврядування.

Так, у Чернігові благодійна організація «Право на захист» реалізує програму «Гроші для захисту», а також проєкт онлайн-навчання ведення бізнесу та надання грантів для його реалізації.

У Ніжині завдяки реалізації громадською організацією «Час для нас» проєкту «Створення умов для працевлаштування та соціально-психологічної адаптації ВПО шляхом організації виробництва з пошиття одягу на базі комунального підприємства в ТГ», працевлаштовано 10 безробітних.

Мешканців прикордонних громад (Сновської, Корюківської, Городнянської, Семенівської) підтримує громадська організація «Лампа», яка задовольняє  базові потреби у засобах гігієни для жінок та дівчат, а також для маломобільних та немобільних людей з числа дорослого населення.

Консультації на каналі онлайн-підтримки в Telegram – https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv.

Чернігівський обласний центр зайнятості