back

Дзвінок до нас – перший крок до здоров'я пацієнта: в Ніжинському районі на базі двох медзакладів запрацювали колцентри

12-06-2024 | 16:18

Мова про Ніжинську центральну міську лікарню імені Миколи Галицького та Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги, які за фінансової підтримки Уряду Німеччини перейшли на якісно новий рівень обслуговування населення. Відтепер пацієнт може не витрачати час у черзі до реєстратури, а зателефонувати до колцентру та записатися на прийом до лікаря.

А ще телефоном можна:

  • дізнатися графік роботи спеціалістів;

  • отримати інформацію про здачу аналізів та  інші види медобстежень;

  • дізнатися про безкоштовні послуги, які надаються у рамках Програми медичних гарантій;

  • з'ясувати перелік документів, які необхідні для отримання довідок, тощо.

Спеціалісти колцентрів пройшли навчання та обслуговуватимуть понад 80 тисяч жителів Чернігівщини.

На відкритті одного з них, а саме в Ніжинській лікарні, побувала сьогодні Жанна Шерстюк, заступниця голови ОДА.

«Медична галузь не відстає від цифровізації. Цей сервіс значно прискорює доступ пацієнтів до всіх медпослуг. Впевнена, що це тільки початок. Ми вже бачимо багато покращень та не зупиняємося. Дякую усім міжнародним партнерам, які бачать проблематику громад Чернігівщини, бо це є розвиток задля перемоги», – наголосила Жанна Шерстюк.

Відкриття колцентру стало можливим у межах проєкту «Вдосконалення системи обслуговування та комунікаційної стратегії медичних закладів у п’яти областях України», який реалізується БО «100% життя» у партнерстві з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за дорученням уряду Німеччини в рамках проєкту GIZ «Спеціальна програма підтримки України /EU4ResilientRegions».

Представник проєкту Олександр Хоруженко зазначив, що це – лише проміжний результат співпраці з Ніжинською громадою:

«Ми сподіваємося на подальшу роботу з громадою. Це і сонячна станція, і проєкт з реабілітації. Завжди приємно, коли за короткий період часу можна показати якісні результати свого партнерства».

 

«Партнерство між громадою, донором та лікарнею має реальний вимір – людське життя. Ми кожен день працюємо, щоб покращити доступ пацієнтів до послуг. Шляхом простого телефонного дзвінка ми можемо отримати їх уже сьогодні», – каже Наталія Смолянець, менеджерка проєкту БО «100% життя».

Також гості урочистого заходу оглянули приміщення лікарні, де знаходиться колцентр. Тут перепланували перший поверх будівлі, зону рецепції та очікування. Окрім того, проведено ремонт приміщення реєстратури, забезпечено безбар’єрний доступ до всіх послуг на першому поверсі, облаштовано санвузол для маломобільних груп населення. Коштом уряду Німеччини лікарня отримала лабораторне обладнання, також тут буде встановлено мережеву сонячну станцію.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації