back

Безбар’єрність для всіх: послуги служби зайнятості учасникам бойових дій

07-06-2024 | 09:17

Ветеранам війни служба зайнятості пропонує низку послуг, аби допомогти скоріше реінтегруватися в мирне життя і повернутися до трудової діяльності. Щоб скористатися деякими з них, навіть не обов’язково приходити і реєструватися в службі зайнятості. Наприклад, роботу можна шукати самостійно, скориставшись  онлайн-сервісами, зокрема Єдиним порталом вакансій https://jobportal.dcz.gov.ua/, чат-ботами у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot та Viber http://www.viber.com/dczworknowbot.  

Громадяни, які мають професійно-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, можуть безоплатно отримати ваучер на навчання та підвищити свій професійний рівень. Ваучери видаються окремим категоріям громадян, зокрема і учасникам бойових дій, за затвердженим Мінекономіки переліком, який налічує 124 професії та спеціальності. За ваучером можна здобути як робітничу професію, так і вищу освіту або підвищити кваліфікацію. Подати заявку та дізнатися детальніше про цю послугу можна онлайн на сайті Державної служби зайнятості.

Для охочих відкрити власну справу чи розвивати наявний бізнес є можливість скористатися грантовими програмами. У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» служба зайнятості супроводжує дві з них – «Власна справа» та «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей».

Для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни діє програма безкоштовної професійно-технічної освіти. Навчання проводиться за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

За додатковою інформацією та послугами фахівці служби зайнятості радять звертатися до будь-якого підрозділу Чернігівського обласного центру зайнятості.

Консультації можна отримати в Telegram-каналі https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості