back

Процес відбудови та використання бюджетних коштів мають бути максимально прозорими: при Чернігівській ОВА працює робоча група «Прозорість і підзвітність»

31-05-2024 | 16:30

Свою діяльність вона розпочала ще в у жовтні минулого року та контролює оприлюднення видатків та надходжень структурних підрозділів облдержадміністрації.

Робоча група аналізує заплановані та проведені закупівлі, що перевищують 100 тис. грн, у структурних підрозділах ОДА, громадах області, а також комунальних закладах обласного підпорядкування. Крім того - розглядає корупційні чи пов’язані з корупцією випадки. Такі повідомлення можна надіслати на електронну пошту [email protected].

Для інформування мешканців області про діяльність групи та ознайомлення з законодавчою базою на офіційному сайті Чернігівської ОВА функціонує відповідна рубрика.

Представники громадськості також активно беруть участь у засіданнях групи. Звертаємо увагу, що група «Прозорість і підзвітність» відкрита до співпраці – суб’єкти громадянського суспільства області можуть доєднатися до такого формату співробітництва, аби відстежувати доцільність та раціональність використання державних коштів і бюджетів ТГ, а також мати ще один майданчик швидкого реагування.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації