back

Влада та громадськість – у тандемі на шляху до відновлення Чернігівщини: на Раді громад – про спільні цілі та можливості

29-05-2024 | 16:02

Саме про взаємовигідне партнерство ГО і ТГ говорили учасники третьої панелі Ради територіальних громад області, яке минулого тижня відбулося в обласному центрі.

«Раніше влада співпрацювала з інститутами громадянського суспільства через Громадські ради. Втім, ми повинні розширювати нашу взаємодію, шукати нові для цього шляхи. Партнерство з громадськими організаціями вигідне територіальним громадам. Вона підсилює легітимність влади, робить їх спільну діяльність результативною», – пояснює Андрій Подорван, радник голови Чернігівської ОДА

 

«Співпраця з громадськими організаціями, волонтерами дає можливість оперативно реагувати на виклики сьогодення та допомагає вирішити соціально-економічні, гуманітарні та багато інших важливих для Чернігівщини питань», – говорить Віталій Рудник, Гончарівський сільський голова.

Представники ГО запевнили, що готові як самостійно долучитися до реалізації суспільно корисних грантових проєктів у громадах, так і можуть допомогти у пошуку донорів чи інвесторів.

Приміром, Максим Богомаз, голова громадської організації «Активне Суспільство України», розповів про проєкт «Центр навчання безпеки «Ми готові», який планує реалізовувати в громадах регіону.

Його заступниця Катерина Попруга ознайомила учасників зібрання зі вже діючим проєктом «Маленькі герої».

А Тетяна Романова, виконавча директорка ГО «Агенція міських ініціатив», поділилася практичним досвідом та власним баченням, того як згуртувати громади для соціальних змін.

Поговорили і про проєкт «Єдина Платформа», втілений в життя головою ГО «ДОБРО ТУТ» Олександром Якубіним спільно з Олександром Маркіним, радником голови ОДА з питань молоді, сім’ї та спорту.

Це сайт, де кожен, хто потребує допомоги, може висунути свій запит і отримати підтримку від благодійних фондів, волонтерів або підприємств. І навпаки, якщо є можливість допомогти, то на платформі можна повідомити про це або відгукнутися на вже опубліковані запити від осіб, які потребують допомоги.

«Об’єднати можливості волонтерів, бізнесу, благодійних фондів та влади – така головна мета Єдиної Платформи», – наголосив Олександр Маркін.

Важливо, що співробітництво з волонтерами дуже допомагає у відновленні Чернігівщини.

«Саме така співпраця дала нам можливість пережити жахи окупації», – впевнена Іванівська сільська голова Олена Швидка та додала, що робота в цьому напрямку продовжуватиметься.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації