back

Чернігівщина може запропонувати найціннішу співпрацю – можливість здобути унікальний досвід

29-05-2024 | 12:18

На цьому наголосив директор Центру кризових ситуацій та підтримки (CDCS) при МЗС Франції Філіп Лаліо сьогодні під час зустрічі з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом. Центр працював із загрозами для цивільного населення під час бойових зіткнень зокрема в Судані та Ємені.

Філіп Лаліо вперше в Україні та області, відтак начальник ОВА коротко ознайомив з ситуацією та основними викликами в регіоні.

Як зауважив директор Центру, основна взаємодія може скластися у галузях енергетики, медицини, освіти та розмінування. З акцентами на відновлювальних джерелах енергії, ментальному здоров’ї, навчанні в прикордонні та підводному розмінуванні.

- Важливо якісно об’єднати взаємодію в таких різних сферах життєдіяльності області. Щоб раціонально розподілити можливості та оперативно інформувати про потреби, працюватимемо безпосередньо через Регіональний офіс міжнародного співробітництва, - акцентував В’ячеслав Чаус.

Принагідно делегація огляне низку об’єктів для потенційної співпраці, а також тих, де вже реалізовуються проєкти за підтримки Франції.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації