back

Ще дві команди Чернігівщини вибороли право на участь у заключному етапі «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: сьогодні – баскетбол (дівчата) та спортивне орієнтування

28-05-2024 | 16:07

Звання кращих баскетболісток у шкільних лігах Чернігівщини здобули учасниці команди Плугатарської школи Прилуцького району. 

Вони вибороли перемогу у гідних суперниць з Бахмацького ліцею №1, Сосницької гімназії ім. О. П. Довженка та Довжицького ліцею. А згодом представлятимуть область на всеукраїнському етапі змагань ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

Щоб підняти бойовий дух команд та зняти стрес перед початком змагань юні спортсменки взяли участь у веселій руханці.

 

Підтримав команди і Іван Ващенко, заступник голови ОДА:

«Ви подолали довгий і складний шлях – вибороли першість у попередніх етапах. Тому –  всі переможці. Зараз потрібно зібратися, бо найсильнішому випаде честь представляти Чернігівщину на заключному етапі змагань. Перемоги бажаю всім».

Вболівали за учасниць рідні, друзі та звичайно тренери команд. За словами вчителя фізкультури Сосницької гімназії ім.Довженка Валерія Тищенка, для нього та спортсменок участь в обласному етапі змагань – це свято.

«Сьогодні привіз дівчат на баскетбол, а завтра – черга хлопців. Звичайно, кожен прагне перемогти. І шанси це зробити є у кожного. Наша команда налаштована здобути перше місце і представляти Чернігівщину на всеукраїнському етапі».

 

Найкращими у спортивному орієнтуванні стали представники Чернігівської школи №1.

Серед 14 команд із трьох районів саме вони вибороли шанс представляти область у заключному етапі «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги».

Привітали переможців та вручили нагороди Ольга Бібік, амбасадорка проєкту та Денис Закружний, начальник обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН.

Нагадаємо, у третьому етапі «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» змагалися 165 команд – це понад дві тисячі учасників з усіх районів області. Загалом провели 226 ігор в таких видах спорту як футзал, волейбол та баскетбол.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації