back

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: визначено перші команди, які представлять Чернігівщину на всеукраїнському етапі

27-05-2024 | 17:15

Сьогодні стартував четвертий (обласний) етап ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». За першість з волейболу серед дівчат змагались п’ять команд, які стали переможцями у своїх районах.

«Це фінішна пряма. Ще пару ривків і ми будемо представляти нашу область у Києві на всеукраїнському фіналі. Ви вже молодці, адже пройшли такий довгий та нелегкий шлях. Бажаю вам наснаги. Нехай переможе сильніший», – звернувся до юних спортсменок заступник голови Чернігівської ОДА Іван Ващенко.

«Мені дуже подобається волейбол саме тому, що це команда гра. Спочатку було досить важко, але ми впоралися і ось тепер представляємо наш район на обласних змаганнях», – розповіла Діана, учасниця команди Прилуцького ліцею № 1 ім. Георгія Вороного.

У результаті запеклої боротьби перемогу здобула команда Гончарівського ліцею, яку особисто приїхав підтримати голова селищної ради Віталій Рудник.

Цього ж дня змагались за вихід до обласного етапу ще з одного виду спорту ­– футзалу. Тут сильнішими стали гравці Чернігівської загальноосвітньої спеціалізованої школи фізико-математичного профілю №12.

Нагороди переможцям вручила амбасадора проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» Ольга Бібік.

Нагадаємо, у третьому етапі «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» змагалися 165 команд – це понад дві тисячі учасників з усіх районів області. Загалом провели 226 ігор в таких видах спорту як футзал, волейбол та баскетбол.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації