back

Чернігівщина намолотила мільйон тонн зерна

14-08-2008 | 09:05

Сільгоспвиробники Чернігівщини намолотили мільйон тонн збіжжя ранніх зернових та зернобобових культур, перевиконавши попередній прогноз, згідно з яким планувалось отримати 979,2 тисячі тонн зерна ранніх культур.

При цьому, пшениця, жито, овес, ячмінь, вика, тритикале та інші культури обмолочені лише на 70% площ до збирання. Додаткові резерви для збільшення загального зернового валу дає висока — майже у півтори рази вища минулорічної — врожайність. Експерти галузі вважають, що при збереженні сприятливих погодних умов область цього року може отримати один з найбільших за часів незалежності врожаїв зернових культур.

Темпи збиральних робіт у ці дні високі як ніколи — хлібороби молотять до 70 тисяч тонн збіжжя на добу, хоча на початку жнив молотили по 5-10 тисяч тонн. Випереджуючи середньообласний показник збирають врожай аграрії одинадцяти районів, з яких найбільш активно жнивують хлібороби Ічнянського, Носівського та Чернігівського районів.

Минулого року мільйонну позначку зі збирання зернових культур аграрії Чернігівщини перетнули 12 вересня, повідомили в прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.