back

«Прозорість і підзвітність»: на чергове засідання запрошено представників Чернігівської міськради, Управління освіти та КП «Шкільне»

17-05-2024 | 16:45

На засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність», що відбулося наприкінці березня цього року, член робочої групи, президент Антикорупційної громадської спілки «Совість» Володимир Демиденко порушив питання щодо окремих закупівель продуктів харчування для загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів обласного центру, що здійснюють КП «Шкільне» та Управління освіти Чернігівської міської ради.

Моніторинг, проведений АГС «Совість», показав, що ціни по деяких позиціях на ідентичні продукти у КП «Шкільне» різняться більш ніж втричі в порівнянні з аналогічними в Управлінні освіти.

Тож за результатами засідання вирішено направити лист до Чернігівської міської ради з проханням надати до 18 квітня пояснення щодо згаданих закупівель. Проте станом на 16 травня відповідь так і не була надана. Відтак, на виконання рішень, прийнятих на засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність» та враховуючи інтерес громадськості до порушеного питання, на чергове засідання робочої групи, що заплановано на 21 травня, запрошено представників Чернігівської міської ради, КП «Шкільне» та Управління освіти міськради.

Нагадаємо: група «Прозорість і підзвітність» відкрита до співпраці, працює електронна пошта [email protected], куди можна надсилати повідомлення про можливі корупційні чи пов’язані з корупцією випадки, які будуть обов’язково розглянуті.

За повідомленням робочої групи «Прозорість і підзвітність»