back

Підтримка міжнародних партнерів України суттєва і лише набирає масштабу, – Володимир Кучма

17-05-2024 | 09:10

Наразі Підтримка міжнародних партнерів України є дуже суттєвою. І вона набирає лише більшого масштабу.

Такої думки голова Всеукраїнської асоціації громад Володимир Кучма.

«Зокрема, під час Другого Міжнародного Саміту міст і регіонів відбулося підписання угод між громадами. Це ті конкретні кроки, якими займаються наші партнери. І це те, що сприяє відбудові України», – підкреслив Володимир Кучма.

Також очільник Всеукраїнської асоціації громад зазначив, що проведення Саміту та інших подібних заходів є актуальним, адже вони засвідчують готовність партнерів допомагати Україні у відбудові і здобутті перемоги.

Крім того, Володимир Кучма розповів про ситуацію в Чернігівській області, яку він також представляє. За його словами, на регіон значною мірою вплинуло повномасштабне вторгнення та окупація.

«Я представляю той регіон, який є одним з найбільш постраждалих. Наразі триває російська агресія на його теренах. Чернігівщина з перших днів була під окупацією. Потім потрібно було мати силу волі для того, щоб зібрати сили в кулак і розпочинати відбудову. Ми повинні думати про завтрашній день, про наше майбутнє. І продовжувати процеси децентралізації. Щоб російська агресія не стала кроком назад у проведенні всього, що ми зробили протягом останніх семи років. Тому ми дбаємо, відбудовуємо і, разом з тим, боронимо. Займаємося всім тим, що необхідно для майбутнього нашої країни», – підкреслив Володимир Кучма.

Офіційний вебсайт Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України