back

На відновлення Михайло-Коцюбинського ліцею буде спрямовано 64 млн грн

15-05-2024 | 11:06

Відповідне рішення уряд ухвалив наприкінці минулого тижня. Кошти зібрані через платформу UNITED24 в межах благодійного футбольного матчу Game4Ukraine, який організували в Лондоні амбасадори цієї платформи Андрій Шевченко та Олександр Зінченко. Гроші надійшли на рахунок, відкритий Міністерством освіти і науки в Національному банку.

«Ліцей у Михайло-Коцюбинському є опорним у громаді й найбільш зруйнованим серед закладів освіти області внаслідок бойових дій. У серпні 2022 року обласна державна адміністрація подала звернення до МОН щодо виділення коштів на відбудову ліцею. Ми вдячні платформі United24 та українським футболістам за підтримку та допомогу, адже у найближчому майбутньому майже 400 дітей громади, які сьогодні навчаються у змішаній формі, зможуть повноцінно повернутися за парти», – прокоментував начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

Нагадаємо, що заклад потребує повного відновлення, оскільки потрапив під обстріл 4 березня 2022 року, коли селище було в окупації. Зокрема повністю зруйновані класи з найдорожчим обладнанням – кабінети фізики, хімії та інформатики.

Щоб повністю не втратити будівлю, жителі громади самотужки відновлювали дах ліцею у 2022 році. Частково матеріали та виконання інших робіт оплатили коштом місцевого бюджету та спонсорів. Завдяки цьому ліцей згодом зміг частково відновити очне навчання, але потребував значних коштів для повноцінного відновлення та створення безпечного освітнього середовища.

Завдяки зібраним коштам вдасться остаточно завершити відбудову – відремонтувати систему опалення, класні кімнати, обладнати сучасний комп'ютерний клас та облаштувати повноцінне безпечне укриття. Це дозволить усім учням Михайло-Коцюбинського ліцею повернутися до очного навчання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.
На фото – Михайло-Коцюбинський ліцей, червень 2022 року