back

Облаштування укриттів у школах та допомога модульним містечкам: на Чернігівщині побувала Президентка Словаччини Зузана Чапутова

13-05-2024 | 13:50

Днями, вже вдруге за час повномасштабного вторгнення, Чернігівщину відвідала Президентка Словаччини Зузана Чапутова. Наразі в області за підтримки словацьких партнерів реалізовано (або в процесі) проєкти з ремонту укриттів та дахів у школах. А одне з модульних містечок отримало сучасну систему кондиціонування.

«Незрушна підтримка – це те, що найцінніше. Дякую Зузані Чапутовій за увагу до області. За час її каденції, яка вже добігає до завершення, укладено Угоду про співробітництво між Чернігівською обласною державною адміністрацією та Тренчинським самоврядним краєм. Згодом партнери оперативно надали гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування та речей першої необхідності», – зазначив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

Разом з Віце-прем’єр-міністеркою – Міністеркою економіки Юлією Свириденко Зузана Чапутова відвідала Трисвятську Слободу Киїнської громади. У місцевому ліцеї за фінансової підтримки Словаччини триває капітальний ремонт та облаштування сучасного, інклюзивного укриття.

Тут місцеві жителі ховались від ворожих обстрілів у лютому-березні 2022 року. Тоді ж заклад зазнав пошкоджень (постраждав фасад закладу, дах, вікна, вхідні двері, а також внутрішні приміщення).

«Подякувала партнерам за той величезний вклад, який вони роблять для України. Найголовніше його оцінка — сотні історій людей. Зокрема історії понад двохсот місцевих дітей, які завдяки новому укриттю зможуть відновити навчання в стінах рідної школи», – прокоментувала Юлія Свириденко.

Також Президентка Словаччини передала партію гуманітарної допомоги — набори з харчами та побутовою хімією — для жителів одного з модульних містечок Чернігова.

«Лише в Чернігові від бомбардувань і обстрілів було пошкоджено понад 4 000 житлових будинків і споруд. На всій Чернігівщині — понад 11 тисяч. Саме тому ми цього року, як і минулого, відвідали модульні містечка, які будують в тому числі завдяки словацькій допомозі», — розповіла Зузана Чапутова.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації