back

Коштом держави у Талалаївці відновлюють ліцей. Що зроблено — перевірив голова робочої групи «Прозорість та підзвітність»

02-05-2024 | 16:47

У Талалаївському ліцеї Ніжинського району з осені минулого року триває реконструкція будівлі коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії (далі – Фонд ліквідації). Заклад зазнав пошкоджень під час активної фази бойових дій в березні 2022 року. Всі роботи поділені на три черги – дах, фасад та внутрішнє опорядження приміщень з влаштуванням санвузлів. Вартість проєкту складає майже 14,7 мільйона гривень (на умовах співфінансування).

З ходом робіт сьогодні, 2 травня, ознайомився перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем, який очолює робочу групу «Прозорість і підзвітність». Саме під її постійним контролем перебуває використання коштів Фонду ліквідації.

Наразі вже завершені перші дві черги робіт. Так, у будівлі влаштовано нові крокви та слухові вікна, утеплено горище, замінено покрівлю (плюс водовідведення й блискавкозахист), вікна та двері, утеплено фасад. Виконана й більша частина внутрішніх робіт: ремонт підлоги, влаштування мереж електропостачання та освітлення, сходів на другий поверх замість старих дерев’яних.

На об’єкті ще залишилося виконати оздоблення зовнішніх сходів та пандусу, влаштувати вимощення, прибрати територію та приміщення.

«Роботи в ліцеї на завершальній стадії, підрядник обіцяє завершити виконання робіт вже в травні. Однак, виявлені незначні недоліки, які треба виправити.Технагляд має проконтролювати якість виконаних робіт. Керівництво громади та школи зацікавлене в якнайшвидшому введенні об’єкта в експлуатацію, оскільки в сусідньому корпусі ліцею найближчим часом мають розпочатися роботи з ремонту харчоблока та термомодернізації будівлі за кошти Латвії», – зауважив Костянтин Мегем.

Нагадаємо: на офіційному вебсайті ОДА створена рубрика «Прозорість і підзвітність». За посиланням https://cg.gov.ua/index.php?id=39563&tp=1 можна знайти актуальну інформацію про проведені чи заплановані закупівлі за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а також про проведені закупівлі структурними підрозділами ОДА з пороговою межею від 100 тис. грн. Рубрика постійно оновлюється.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації