back

В обласному центрі триває пошуково-рятувальна операція після російського ракетного удару

17-04-2024 | 17:27

У Чернігові на місці ракетного удару, завданого російськими терористами сьогодні вранці, працюють рятувальники, поліція, медики, комунальні служби, волонтери.

На жаль, відомо вже про 16 загиблих людей та 61 травмованого різної тяжкості, в тому числі троє дітей.

«Російські терористи вдарили майже по центру міста (попередньо трьома крилатими ракетами). Пошкоджена цивільна інфраструктура, частково заклад вищої освіти, районна лікарня, багатоповерхові житлові будинки. Головне на сьогодні – якомога швидше розібрати завали і завершити рятувальну операцію. Маємо якнайшвидше ідентифікувати всіх постраждалих. Потім – законсервувати пошкоджені будівлі. Тут вже є певні резерви (як в області загалом, так і в міста зокрема). Відгукнулося допомогти багато представників бізнесу. Паралельно проводиться опис постраждалого майна, яке будемо відновлювати як в межах державної програми «єВідновлення», так і у співпраці з волонтерами, фондами та організаціями», – прокоментував начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, який перебуває на місці ворожої атаки.

Для оперативної допомоги постраждалим розгорнуті пункти незламності та психологічної підтримки, в тому числі від ДСНС та Нацполіції. Крім того, Головне управління Нацполіції організувало на місці пересувний пункт, куди громадяни можуть подати заяви щодо пошкодженого житла і майна. Тривають відповідні обходи будинків.

Зазначимо, що маломобільні громадяни можуть зателефонувати на лінію «102» та залишити свої контактні дані та адресу, згодом прибуде поліція та допоможе з написанням заяви.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.
Фото – ДСНС України