back

Освітня галузь Чернігівщини: завдання та пріоритети на 2013 рік

28-03-2013 | 14:44

Стан підготовки загальноосвітніх закладів області до виконання Державних стандартів початкової загальної освіти та базової повної загальної середньої освіти в частині впровадження предмету «Сходинки до інформатики» обговорили на розширеному засіданні колегії управління освіти і науки облдержадміністрації, яке відбулося 28 березня за участю в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрія Музики.

Окреслюючи пріоритетні напрямки діяльності галузі у поточному році, Юрій Музика зупинився на завданнях, поставлених Президентом України у Нових соціальних ініціативах „Діти – майбутнє України”.

«Глава держави наголошує на забезпечені всебічного розвитку кожної дитини», - підкреслив він.

Акцент діяльності кожної установи та закладу освіти, на переконання в.о. заступника голови облдержадміністрації, необхідно спрямувати в площину створення належних умов для здобуття освіти високої якості, особливо школярами сільської місцевості. Слід проаналізувати стан охоплення дітей суспільним дошкільним вихованням та вжити дієвих невідкладних заходів щодо розвантаження діючих дошкільних навчальних закладів, відкриття нових, створення навчально-виховних комплексів, додаткових груп на базі діючих закладів.

Актуальним також є питання відновлення та модернізації спортивних майданчиків, які знаходяться на території шкіл та дитячих садочків.

Водночас в.о. заступника голови облдержадміністрації зазначив, що одним із пріоритетних завдань залишається організація роботи з улаштування вихованців інтернатних закладів до сімейних форм виховання.

Не менш важливим, за його словами, є продовження роботи щодо покращення матеріально-технічної бази інтернатів з метою створення комфортних, здоров’язберегаючих умов для розвитку індивідуальних здібностей кожної дитини, збереження існуючої мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, відновлення непрацюючих баз, реалізації Регіональної цільової програми розвитку професійно-технічної освіти Чернігівщини на 2011-2015 роки.

«Вирішити поставлені завдання можливо за умови тісної співпраці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, конкретної спільної роботи у цьому напрямку педагогічних, учнівських колективів навчальних закладів та батьківської громадськості», - наголосив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, підсумовуючи результати засідання.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації