back

Голова облдержадміністрації закликав до системної роботи по боротьбі з корупцією у районах

28-03-2013 | 13:28

28 березня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у розширеному засіданні колегії прокуратури Чернігівської області, яке пройшло під головуванням прокурора області Максима Говорухи.

На засіданні колегії розглянуто питання стану додержання та виконання правоохоронними органами Чернігівської області законодавства про запобігання і протидію корупції, прокурорського нагляду на цьому напрямі.

Як наголосив у виступі голова облдержадміністрації, боротьба з корупцією – пріоритетне питання державної та регіональної політики, на важливості якого наголошує Президент України Віктор Янукович.

За словами очільника області, аналіз діяльності правоохоронних органів регіону у сфері протидії корупції показує, що з початку року відбулася активізація на цьому напрямку роботи у порівнянні з минулим роком.

Але, зауважив Володимир Хоменко, це заслуга в основному обласних служб, оскільки районні працюють не надто ефективно.

«Найнебезпечнішим наслідком корупції є втрата довіри людей до влади. А люди на місцях ідентифікують нас усіх як владу – чи це правоохоронці, чи представники державних, чи представницьких органів влади. І чекають від нас відповідних результатів.

На районному рівні потенціал великий. Можливості є. Але системної роботи поки що не видно. Тому я закликаю районні служби працювати у напрямку запобігання і протидій корупції на такому рівні, щоб люди побачили, що ви відповідаєте своїм посадам», - підкреслив очільник області.

Прес-служба облдержадміністрації