back

Оформлення довідок ВПО та допомоги на всю сім’ю в одній заяві: оновлена послуга знову у застосунку Дія

15-04-2024 | 12:20

Допомога на проживання для ВПО дозволяє забезпечити людей, які опинилися в складних життєвих обставинах, необхідними матеріальними ресурсами для життя та адаптації у нових умовах.  Відтепер у застосунку Дія можна оформити довідки внутрішньо переміщених осіб та грошову допомогу одразу на всю сім’ю в одній заяві. 

Раніше у Дії можна було оформити довідку переселенця та виплати лише на себе і дитину. Тепер одну заяву можна подати за всю сім’ю: за себе, чоловіка або дружину,  дітей, які покинули дім через війну разом з вами. У тому числі можна оформити виплати для дітей, які народились вже після переміщення.

Щоб отримати довідку ВПО та грошову допомогу в застосунку Дія, необхідно  в розділі сервіси вказати адресу поточного місця проживання та підтвердити геолокацію, обрати картковий рахунок в установі банку, щоб отримувати фінансову допомогу та вказати контактні дані, якщо ви маєте потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарній допомозі. 

Після оформлення довідка зʼявиться в Дії поруч з іншими цифровими документами, а кошти будуть надходити на картковий рахунок в установі банку за всіх членів сім'ї. 

Зверніть увагу, що сервіс доступний лише для громадян, які ще не мають довідки ВПО. Люди, які виїхали за кордон або знаходяться на тимчасово окупованій території, не можуть отримати довідку ВПО та допомогу.

Довідково: послуга реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки Фонду Східна Європа, а також Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансування Уряду Швеції у межах «Проєкту підтримки Дія». 

За повідомленням Міністерства соціальної політики України