back

Щоб ліки стали доступними і для мешканців віддалених населених пунктів: на Чернігівщині запрацювала мобільна аптека

04-04-2024 | 12:42

Сьогодні вона вперше приїхала до жителів Пакульського старостинського округу Михайло-Коцюбинської громади.

«Цей проєкт реалізовано на виконання завдання, поставленого Президентом України під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад 15 грудня минулого року у Львові – вирішити проблему доставки ліків до кожного населеного пункту кожної громади. В нашому регіоні вже сформовано 38 маршрутів, якими буде курсувати мобільна аптека. Запити від громад є. В подальшому ж старости спільно з головами ТГ будуть узгоджувати маршрути, корегувати їх відповідно до потреб, віддаленості тощо», – пояснила Жанна Шерстюк, заступниця голови ОДА.

Вона разом з Андрієм Лінником, начальником Управління охорони здоров'я ОДА, ознайомилася з роботою мобільної аптеки та поспілкувалися з її першими клієнтами.

За словами місцевої жительки Ольги, раніше необхідно було їхати, наприклад, в Михайло-Коцюбинське, щоб придбати ліки. А тепер це зробити простіше і комфортніше.

Дацюк Вікторія, староста Пакульського округу, зауважила:

«В наш старостат входять сім населених пунктів, а це близько 1300 мешканців. Багато чорнобильців, понад 200 людей з інвалідністю. Працює 4 соцпрацівника, які обслуговують людей похилого віку. Вони змушені були їхати до обласного центру і там купувати ліки. Тому мобільна аптека – на часі».

До речі, цей проєкт, реалізований КП «Ліки Чернігівщини» не єдиний, який допомагає доступно придбати лікарські засоби.

Цим питанням займається і «Укрпошта. Аптека», який реалізується АТ «Укрпошта», за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Проєкт запрацював на Чернігівщині з початку березня та дає змогу жителям прифронтових територій отримати ліки поштою, замовивши їх через контакт-центр.

Читати також: Мешканці Чернігівщини можуть отримати ліки у поштових відділеннях

Користуючись нагодою, Жанна Шерстюк відвідала і поліцейську станцію в Пакулі, яка створена в рамках реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Станція обладнана всім необхідним для роботи поліцейського та комфорту відвідувачів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації