back

Брифінг заступника голови, керівника апарату облдержадміністрації Володимира Приходька

12-06-2008 | 10:16


12 червня в облдержадміністрації заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько провів брифінг для представників засобів масової інформації на тему: "Здорова нація".

Володимир Валентинович зазначив, що відповідно до основних показників стану розвитку фізичної культури та спорту Чернігівської області, загальна кількість штатних працівників сфери фізичної культури та спорту складає 1935 чол., з них, у сільській місцевості - 508 чол.Крім того, 88,1 тис. чол. займаються фізкультурно-оздоровчою і реабілітаційною роботою.

Для фізкультурно-оздоровчих занять в області задіяні 26 стадіонів, 13 лижних баз, 8 критих плавбасейнів, у тому числі два 25-метрових, 769 футбольних полів, 420 спортивних залів площею не менше 162 кв. м., 342 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, 118 з яких з тренажерним обладнанням, 357 відкритих гімнастичних містечка, 1147 ігрові спортивні майданчики, у тому числі 13 тенісних кортів і 21 ігровий майданчик зі штучним покриттям (штучна трава),кінноспортивна база, тощо.

Рівень забезпечення області спортивними спорудами в розрахунку на 10 тис. чол. населення становить в середньому 26 %.

В області функціонує 53 спортивні школи (ДЮСШ) в яких систематичнозаймається 18206 учнів, дві школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ), обласний центр інвалідного спорту <Інваспорт>, обласний центр фізичного здоров'я населення <Спорт для всіх>.

Легалізовано діяльність 32 громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, які суттєво сприяють розвитку і пропаганді фізичноїкультури та спорту.

В області на сьогодні розвивається 56 видів спорту (у 1999 році - 31), у тому числі 21 олімпійський. Найбільш популярними видами спорту є футбол (26,2%),легка атлетика (16,4 %), волейбол (12,4 %). В сільській місцевості розвивається 22 види спорту.

Працюють 2098 фізкультурно-спортивних працівників (1935 з яких штатні), 998 з них тренери, у тому числі 422 штатні, 795 з вищою освітою.

Пріоритетними для регіону видами спорту по спортивних результатах є біатлон, лижні гонки, важка атлетика, кульова стрільба, вільна боротьба, самбо,дзюдо і сумо, легка атлетика, пляжний волейбол, чоловічий і жіночий футбол.

За підсумками фінальних змагань Всеукраїнських літніх спортивних ігор України 2007 року з олімпійських видів спорту область вперше за останні рокипосіла 3 місце серед областей другої групи. Спортсменами області завойовано 12 медалей, з яких 6 золотих.

Обласною радою, за ініціативи облдержадміністрації, передбачені кошти на побудову спортивних майданчиків, відповідно до результатів конкурсу серед районів області будуть визначені переможці, які отримають спортивні майданчики зі штучним покриттям, вартістю приблизно 150-170 тис грн. Наступного року у районах планується побудувати 10 подібних майданчиків за рахунок обласного бюджету.

Існує 4 спеціалізовані школи, які займаються розвитком дітей від молодшого віку до олімпійського резерву. Вже почала працювати школа дзюдо та кульової стрільби. Найближчим часом відкриється 2-3 спеціалізовані спортивні школи.

Завершено ремонтні роботи олімпійської базипідготовки з важкої атлетики на стадіоні ім. Ю.О. Гагаріна в м. Чернігові, у тому числі обладнано високоякісні номери для проживання в готелі <Спорт> та пункт харчування безпосередньо в готелі, що дало змогу значно покращити умови перебування і підготовки на олімпійській базі провідних важкоатлеток.

Ведуться роботи з оздоровлення дітей, заїхали вже всі зміни в табори. У Чернігівському та Куликівському районах відкриваються наметові табори козацького вишколу, де здорові діти будуть відпочивати, управлінням освіти і науки облдержадміністрації розроблені спеціальні програми розвитку дітей.

Щодо роботи, яка проводиться у медичній сфері, Володимир Приходько зазначив, що з метою підтримки <здорової нації>, створюються кущові пологові (перенатальні) центри з найсучаснішим обладнанням для виходжування недоношених дітей.

Вперше в Україні, Чернігівською облдержадміністрацією запропонована програма <Санітарний транспорт>, відповідно до якої приїзд швидкої медичної допомоги має бути не пізніше, ніж за 30 хвл.

Насамкінець, Володимир Приходько підкреслив, що за дорученням голови облдержадміністрації буде посилено увагу щодо розвитку медицини, освіти, культури та спорту в області.