back

Голова облдержадміністрації зустрівся з медичною громадськістю області

13-06-2008 | 16:58


13 червня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко та заступник голови облдержадміністрації Володимир Приходько зустрілися з медичною громадськістю області напередодні їх професійного свята – Дня медичного працівника.

«Це – свято людей найблагороднішої професії, які присвятили себе збереженню здоров’я і життя людей. Велика подяка усім вам за сумлінну працю, за все, що ви робите для збереження здоров’я і життя людей нашого Поліського краю», - сказав у привітанні голова облдержадміністрації.

В області на варті здоров’я стоять майже 4 тис. лікарів та понад 12 тис. середніх медичних працівників. Результат їхньої повсякденної роботи – сотні врятованих людей, продовжені роки життя.

Володимир Хоменко наголосив: професійне свято спонукає підбити певні підсумки, проаналізувати здобутки, визначити пріоритети на день прийдешній. Сьогоднішні пріоритети – це охорона материнства і дитинства, боротьба із соціально значущими захворюваннями (зокрема, ВІЛ/СНІДом, туберкульозом), онкологічними та серцево-судинними недугами, вдосконалення медичної допомоги мешканцям села. Дедалі владніше стукає у наші двері сімейна медицина. Впровадження цієї форми обслуговування є найбільш ефективним та перспективним напрямком розвитку первинної медико-санітарної допомоги.

Важливе значення у збереженні здоров’я населення і вагомою складовою вирішення проблем демографічної кризи є охорона материнства і дитинства. Реалізація прийнятої програми «Репродуктивне здоров’я населення Чернігівської області на період 2008–2015 роки» сприятиме підвищенню рівня медичного обслуговування матерів і дітей, які є основою здоров’я нації.

Крім Почесних грамот та подяк голова облдержадміністрації вручив керівникам лікувально-профілактичних закладів ключі від 35 санітарних автомобілів. Він зауважив, що це лише невеличкі перші кроки у напрямку реформування медичної системи і що облдержадміністрація буде робити і у подальшому все можливе для покращення медичного обслуговування населення "Попереду ще багато справ і відповідальних завдань". Вони пов’язані з подальшим реформуванням системи охорони здоров’я задля забезпечення доступності надання медичної допомоги населенню; ефективним використанням наявних матеріально-технічних ресурсів; удосконаленням процесу управління системою медичної допомоги області», - підкреслив Володимир Хоменко.