back

Пліч-о-пліч має бути скрізь – як у спорті, так і в підтримці ветеранів: Іван Ващенко в Кіптівській громаді

29-03-2024 | 17:00

За лічені дні починається III етап «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги», що проводиться за ініціативи Президента України.

Сьогодні ж шанс стати учасником районних змагань вибороли прогресівські «Ягуари». Баскетболісти перемогли команду «Чайка» із Нового Шляху з рахунком 22:3.

Поспілкувався та потренувався з юними спортсменами і Іван Ващенко, заступник голови ОДА.

«У цьому етапі взяли участь понад 3,5 тисячі дітей і це радує. Адже, не зважаючи на війну, ми маємо змогу проводити такі спортивні заходи, об’єднувати школярів спільною метою – жагою до перемоги. Також це можливість для вас побувати в інших школах, помандрувати Чернігівщиною та знайти нових друзів», – звернувся до команд заступник голови ОДА.

Читати також: В області триває підготовка до районного етапу «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»

Борис Примак, учитель фізкультури Новошляхівської школи, також переконаний, що подібні змагання дають можливість дітям розвиватися та удосконалювати свої спортивні вміння.

«Перемогти суперників зі своєї школи все ж таки простіше, зовсім інший рівень – змагатися з «чужими» закладами освіти. А це стимулює рухатися далі і перемагати», – зауважив тренер «Чайок».

Директорка освітнього закладу із Нового Шляху Зоя Глузд каже, що діти вже знудилися сидіти вдома через дистанційне навчання. Їм хочеться бути в колективі, спілкуватися. Саме цю можливість і дає «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги».
Принагідно Іван Ващенко оглянув укриття школи, а також ознайомився з роботою  Кіптівського ЦНАПу, який відсьогодні включив в перелік своїх послуг 19 «ветеранських».

«Тепер, і у вашій громаді ветерани війни та члени їхніх сімей зможуть швидко та якісно отримати адміністративні послуги у форматі «єдиного вікна», – наголосив заступник голови ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації