back

20-річчя створення Народного Руху України

10-09-2009 | 10:26

9 вересня з нагоди 20-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову керівництво області поклало квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України».

З цієї ж нагоди відбувся святковий концерт в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. Заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько звернувся до присутніх з вітальним словом: «Рух об'єднав всіх, кому боліла доля України. Відомих і невідомих широкому загалу людей - освітян, лікарів, працівників культури, будівельників, хліборобів, журналістів, робітників. Вони стояли біля витоків новітньої Української держави. Ці люди завжди демонстрували зразки високого, щирого патріотизму, любові до України.

Створення Народного Руху України за перебудову стало одним із важливих кроків до розбудови громадянського суспільства, яка триває ще й сьогодні.

Саме інститути громадянського суспільства повинні долучитися до здійснення системних змін в державі. Ключовий засіб проведення змін - це конституційна реформа. Як і 20 років тому, сьогодні громадськість повинна сказати своє вагоме слово».

За значний внесок у відновлення української державності, політичне та економічне реформування країни та у зв‘язку з відзначенням 20-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову Володимир Приходько вручив Почесні грамоти обласної державної адміністрації вченому секретарю Національного архітектурно-історичного заповідника „Чернігів стародавній”, голові Деснянської районної організації Української Народної партії Сергію Чернякову та завідуючому диспансерним відділенням для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Чернігівського обласного центру радіаційного захисту та оздоровлення населення, члену ради обласної організації Української Народної партії Івану Осадціву.