back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко вручив державні нагороди

02-02-2010 | 11:41

2 лютого голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів урочистий прийом кращих представників Чернігівщини, відзначених державними нагородами України.

За дорученням Президента України, високі нагороди та почесні звання отримали кращі представники агропромислового комплексу, охорони здоров’я, освіти і культури, економічної та соціальної сфер, ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи, активні громадські діячі.

«За вашими плечима – нелегкі будні та чимало добрих справ, які втілено у життя на придеснянській землі за роки незалежності України. Завдяки самовідданій праці ви досягли значних успіхів у роботі, зміцнюючи авторитет Чернігівщини своїми трудовими звершеннями та високим професіоналізмом», - звернувся голова облдержадміністрації до присутніх.

Він також зазначив, що незважаючи на негативний вплив наслідків світової фінансово-економічної кризи, область посідає 6 місце серед регіонів України за індексом промислового виробництва і 8- ме – роздрібної торгівлі.

Вагомий внесок у розвиток області внесло сільське господарство, працівники якого в умовах недосконалої цінової політики, скорочення у 2,5 рази обсягів державної фінансової підтримки, за підсумками минулого року збільшили виробництво валової продукції по всіх категоріях господарств на 1,9%, в тому числі у сільгосппідприємствах – на 5,8%.

Другий рік поспіль аграрії області намолочують більш, ніж два мільйона тонн зерна.

Своєчасно і в повному обсязі профінансовані всі соціальні виплати.

В умовах нестабільно працюючої економіки особлива увага приділяється соціальній сфері, поліпшенню матеріально-технічного стану її закладів, соціальному захисту найуразливіших верств населення.

Як зазначив Володимир Хоменко, минулий рік був багатим на пам’ятні події. Спільними зусиллями відроджуються історичні пам’ятки – Національний історико-культурний заповідник «»Гетьманська столиця» у місті Батурин, музейно-меморіальний комплекс «Пам’яті Героїв Крут» та «Древній Любеч».

У Сеньківці пройшов Міжнародний фестиваль «Дружба-2009».

Майстри мистецтв і художніх колективів гідно представили нашу область на творчому звіті «Тобі, славетна Україно, Чернігівщини щедрість і талант» у Національному Палаці «Україна».

«І в кожній трудовій перемозі значною мірою ваша заслуга. Кожен з вас – особистість, професіонал своєї справи. Ви є гордістю нашої області, її авторитетом на державному рівні. Нам є на кого рівнятися, чиї справи продовжувати», - наголосив керівник області.

Прес-служба облдержадміністрації