back

Проєкт ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»: заявку на участь подали 29 громад Чернігівщини

28-03-2024 | 10:02

Втім, максимально розширити послуги патронату над дитиною повинні всі ТГ регіону.

Наголосила на цьому Жанна Шерстюк, заступниця голови ОДА, під час розширеного засідання координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації.

«Відповідно до завдань Уряду в кожній територіальній громаді має бути сім’я патронатного вихователя. Наразі вже маємо 15 сімей, ще з 3 родинами буде заключено договір найближчим часом і 2 кандидати планують проходити навчання. Проте, дітей, яким необхідна допомога значно більше: щороку в регіоні сиротіє близько 300 дітей, близько 2 тисяч перебуває на обліку як таких, що опинились у складних життєвих обставинах. Тому проєкт ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» допоможе нам покращити ситуацію», – зауважила Жанна Шерстюк.

Реалізацією ініціативи займається міжнародна благодійна організація Партнерство «Кожній дитині».

Юлія Харченко, регіональний координатор проєкту в області, розповіла, як представники МБО працюватимуть із громадами, які долучилися до ініціативи.

За її словами, інформаційну, консультаційну, матеріальну та психологічну підтримку зможуть отримати як сім’ї патронатних вихователів та родини, які опинилися в складних життєвих обставинах, так і багатодітні родини, родини опікунів, піклувальників, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та родини, які виховують дитину з інвалідністю, пережили втрату одного з батьків тощо. Також передбачено підвищення професійної компетенції патронатних вихователів та їхніх помічників.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації