back

Володимир Хоменко відповів на запитання журналістів про останні події в житті області

27-03-2013 | 17:00

27 березня по закінченню розширеного засідання Регіонального комітету з економічних реформ голова облдержадміністрації Володимир Хоменко традиційно поспілкувався з представниками засобів масової інформації.

Коментуючи результати ліквідації в області наслідків снігопаду, Володимир Хоменко наголосив, що на сьогодні рух по всіх транспортних магістралях, особливо, державного, міждержавного значення відбувається в штатному режимі. Забезпечено під’їзд до всіх населених пунктів, що дає змогу завозити хліб та товари першої необхідності. Завершено підвіз і видачу пенсій громадянам, які її отримують через „Укрпошту”.

Журналісти поставили очільнику області низку питань, які стосувалися, зокрема, результатів зустрічі керівництва області з делегацією ВО «Гомсільмаш», візиту Віце-прем’єр-міністра України О.Вілкула, ініціативи створення обласної асоціації, яка б займалася питаннями виробництва, закупівлі та переробки молока.

Володимир Хоменко розповів, що з генеральним директором ВО „Гомсільмаш” нещодавно відбулася плідна розмова, яка окреслила багато спільних планів, що мають цілком об’єктивне і реальне підґрунтя. Для їх реалізації вже в недалекому майбутньому є всі фінансові й організаційні можливості.

За словами Володимира Хоменка, один із результатів робочої поїздки Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула до Чернігівської області – це те, що тролейбуси виробництва Чернігівського автозаводу будуть брати участь у загальнодержавній програмі забезпечення електротранспортом міст України на тендерній основі. Це дасть змогу підприємству реалізовувати свою продукцію. Також керівник області зазначив, що всі порушені під час візиту Олександра Вілкула важливі для області питання за сприяння Уряду будуть вирішені.

Слушною пропозицією назвав голова облдержадміністрації ініціативу, що була сьогодні озвучена на розширеному засіданні Регіонального комітету з економічних реформ щодо створення обласної асоціації, яка б займалася питаннями виробництва, закупівлі та переробки молока. На його переконання, така асоціація здійснювала б на теренах Чернігівщини координацію дій з формування регулярних і значних за об’ємом поставок молока, що забезпечувало б комфорт, економічне благополуччя переробних підприємств, а виробникам області – значний пріоритет.

Не міг не торкнутися Володимир Хоменко під час діалогу з журналістами й питання корупції.

„Боротьба з корупцією та хабарництвом була й залишається одним з наших пріоритетів. І незалежно від того, яку посаду людина займає, і під яким прапором вона ходить, ми боролися й будемо боротися з цим ганебним явищем”, - наголосив голова облдержадміністрації.

Принагідно він подякував представникам ЗМІ області за те, що вони порушують питання хабарництва та висвітлюють випадки зловживань.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації