back

Третій в області дитячий будинок сімейного типу відкрито 18 червня у м. Щорс.

18-06-2008 | 17:48


В урочистому відкритті дитячого будинку сім’ї Куценко взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, заступник голови облдержадміністрації Володимир Приходько, представники районної влади.

У будинку, ремонт та облаштування якого проводилися під особистим контролем голови облдержадміністрації Щорським ПМК-215, вищим професійним училищем лісового господарства та іншими підрядними організації району, тепер мешкає велика родина. Мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу - Куценко Оксана Леонідівна, з 1990 року працювала педагогом-організатором Щорської районної гімназії, на даний час знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Батько-вихователь ДБСТ - Куценко Павло Анатолійович, останнє місце роботи - Щорський районний дитячий оздоровчий табір ”Дружба”, робітник. У ДБСТ виховуються 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, колишні вихованці Чернігівського притулку для дітей та 3 власних дітей батьків-вихователів.

Багато теплих слів пролунало на адресу дітей та батьків від гостей. Зокрема, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко подякував батькам за небайдужість і бажання зігріти любов’ю знедолених дітей; висловив впевненість у тому, що тепер ця дружня родина буде спільно долати всі труднощі, які зустрічатимуться їм на життєвому шляху, а також побажав здійснення усіх задумів і планів, успіхів та доброї долі.

Володимир Хоменко підкреслив: це не разова акція допомоги багатодітній родині, а системна робота, яка триватиме постійно під супроводом облдержадміністрації. На даний час в області функціонує 3 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 18 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 78 прийомних сімей, в яких перебуває 114 дітей. Всього впродовж поточного року в області передбачається створити 51 прийомну сім’ю та 3 дитячі будинки сімейного типу, в які влаштувати 96 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомні сім’ї створені в кожній адміністративно-територіальній одиниці області. Найбільше їх у Менському районі - 8 сімей (9 дітей), Городнянському – 6 сімей (9 дітей), Козелецькому – 6 сімей (8 дітей).

Керівник області також зазначив, що пріоритетним напрямком роботи у соціальній сфері на цей рік є забезпечення житлом багатодітних сімей, які виховують 9 та більше дітей до 18 років – таких сімей в області 3.

Володимир Хоменко оглянув будинок, поспілкувався з батьками та дав декілька доручень відповідним службам стосовно подальшого облаштування будинку та дитячого майданчику на подвір’ї. Від облдержадміністрації родина отримала у подарунок телевізор та набір посуду.