back

Президент України провів засідання Національної ради з питань фізичної культури і спорту

11-06-2008 | 11:50


11 червня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у засіданні Національної ради з питань фізичної культури і спорту, яке проходило під головуванням Президента України Віктора Ющенка.

На початку наради Глава держави відзначив важливу роль фізкультури і спорту для здоров'я нації та виховання, в тому числі патріотичного, а також подолання наркоманії, дитячого алкоголізму та проявів ксенофобії.

Він закликав Національну раду знайти рішення, які б допомогли залучити до занять фізкультурою та спортом якнайбільшу кількість людей, створили би мотивації до таких занять. За даними Міністерства охорони здоров'я, лише 3% українців мають необхідний рівень фізичної активності. Президент вказав на те, що ця ситуація набуває особливої гостроти на тлі негативних демографічних показників, які має Україна.

Президент також запропонував для вирішення цієї проблеми більше уваги приділити спорту в системі шкільної освіти, залучаючи фахових тренерів до роботи з дітьми. Він також звернув увагу на необхідність розбудови спортивної інфраструктури, що забезпечила б доступ до занять фізкультурою і спортом дорослих та дітей.

Окрім того, Глава держави запропонував у рішенні Національної ради зафіксувати ті позиції, які могли би бути враховані при підготовці змін до державного бюджету 2008 року.

Під час наради Президентові також було представлено доповідь про стан підготовки української національної збірної до участі у Літніх Олімпійських іграх у Китаї.